Přidat odpověď
niko89 mám třetího atopika, sama sem atopik - prát to má každý jinak - mě se osvědčil pouze ariel a k němu buď lenor nebo silan.. a 2x máchání, to snáší děti všechny dobře - pokud ještě kojíš - já jo - mám nejmladšího taky 1,5 roku - tak vím, že nejvíc vadí čoko, ořechy, citrusy.. jemu to nedávám vůbec, já občas kus čoko potřebuju ... tak to jde hned vidět.. unás se to spouští taky mrazem, hlavně osušené ručičky... teď i nemocí - má zápal plic a má velký flek atopáku přímo mezi očima na kořeni nosu
jinak koupeme v linole olejové koupeli - tu mi předepisuje dětská.. a potom mažeme dermalexem.. ten se u něj nejvíc osvědčil, atopák má od 1,5m a zatím jsme se kortikoidům vyhli.. snažím se nemazat kortikoidama ani sebe.. ikdyž teď už to mám neúnosné.. já trpím hlavně na ruce.
potom ve stravě vadí barviva, konzervanty... někdy kravská bílkovina... ten lepek bych až tak neviděla, to by byly i jiné problémy.. než atopák.
držím palce, hlavně se to musí promazávat.. to u nás každému dítěti fungovalo a funguje něco jiného.. jednomu lipobase, druhému základ - ab derma z lékárny a třetímu ten dermalex.. ten je teda hodně drahej 100g stojí 400kč, mě dává dětská vzorky, stačí toho fakt trošička, záleží jak velké je ložisko.. mě osobně nejvíc pomáhá mast na nohy z DM (ona je tedy i na ruce, ale prioritně je na nohy, když jsem to říkala kožařce, říkala, že se nediví, že nejsem první kdo jí to říká, že v krémech na nohy je často.. látka.. nevím tedy která.. která hodně prostě na atopák pomáhá, dobře ho promastí)
Předchozí