Přidat odpověď
A co na to dítko? Těší se a chce do školy? Nebo je jeho přístup spíš vlažný? Na tom podle mě hodně záleží.. Mám srpňáka a do školy šel - pravda, žádný problém neměl. Ze začátku to bylo náročnější, ale to platí pro většinu dětí - všechno je pro ně nové a na všechno si musí zvyknout a naučit se. Učitelé to tak také berou - alespoň ta naše paní učitelka byla shovívavá a měla pochopení. Jak už jsem tady v nějaké diskuzi psala, dneska jsem ráda, že jsem ho do školy poslala. Ano, sociálně je slabší a hodně dětí je o rok, některé i o rok a půl starší, ale v učení mu to jde a do školy chodí hodně rád. Nechuť k psaní už překonal a zlepšuje se velice rychle. A tím, že není úplný premiant třídy, má také motivaci se zlepšovat a pracovat na sobě. Když jsem se ho ptala, zda se mu nestýská po školce (ta jeho původní se stěhuje do krásné rekonstruované budovy s parádním hřištěm), bez zaváhání odpověděl, že ne, že ve škole je to lepší. A tím, že není úplný premiant třídy, má také motivaci se zlepšovat a pracovat na sobě.
Předchozí