Ahoj Pearl, už to pak byl kalup, porodila jsem 5.1. a až dneska se tak nějak dostávám do relativního normálu - tedy usedám na minutku k počítači a hned jukám, jestli "vrchlabčanky" někde nepotkám.
Přidávám se s pozitivní referencí na Vrchlabskou porodnici, byla jsem nadmíru spokojena. Dojeli jsme v pohodě. Neboj se tam zavolat, když ti praskne voda, nebo když budeš cítit, že se porod rozjíždí. Já tam volala, když mi praskla voda a začaly bolesti, PA v klidu poradily, vyptaly se, jaký chceme pokoj a mezitím vše připravily. Když jsme dorazili, už na nás čekaly
Cesta autem s kontrakcema se dala snést v pohodě, opravdové bolesti se rozjely až v porodnici.
Co se týká váhových přírůstků, tak nestresovali. Hlavně ta dětská doktroka mě fakt překvapila, jaká byla skvělá. Dětská sestra Lenka je oproti tomu dost nepříjemná. Když dělala odběr z patičky, nebo mi malého koupala, s chutí bych ji profackovala, je poměrně hrubá. Naopak dětská sestra Petra je výborná. A k té váze - všichni říkali, že mlíčko se začne tvořit 3. den, což se umne po usilovném přikládání opravdu stalo a že díte musí po váhovém úbytku začít trochu přibývat - u nás stačilo 7 gramů
Jinak se připrav na to, že třetí den se jim pouštět moc nechce, standard je 4. den. Já chtěla vzít 3. den roha, ale nakonec jsme se s manželem domluvili, že nebudem dělat problémy a já si ještě trochu odpočinu, ostatně nám tam fakt nic nechybělo.
S sebou bych si vzala oblečení pro miminko, protože ho moc nedávají, nějakou dečku na přikrývání miminka a jídlonosič, aby manžel mohl donášet dobroty z města
Jinak teda můj porod moc ukázkový nebyl. Porodní bolesti jsem jednoduše nezvádala, prala jsem se s tím jak blázen a díky bohu za tu sestřičku, která se mnou prodýchala každou kontrakci (seděla u mne 4 hodiny). U porodu byli všichni skvělí, trpěliví, poradili, co mám dělat, ale nenutili. Nakonec to skončilo sice jinak, než jsem si představovala a mám pocit, že jsem porod nezvládla, ale Vrchlabí mi rozhodně poskytlo tu nejlepší možnou péči, kterou bych nikde jinde nedostala.