| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Jak píše Roya, přesně.

Taky se odrážím od psychologie, ale je to podobné všude.

Bakalářka a diplomka se liší rozsahem a třeba odborností tématu a složitostí a odborností výzkumu (na bakalářku ti prostě třeba stačí běžný dotazník a na diplomku už musíš mít dotazníky pořádně promakané, třeba přemýšlet nad tím, jak budeš vybírat soubor osob, aby dobře zastupoval populaci.

Taky si stanovíš hypotézu, popíšeš svůj soubor respondentů a jak jsi je vybírala a kolik jich bylo, věk, pohlaví, atd. Pak popíšeš metody (dotazník, testy kazuistiky ...) a pak výsledky (tabulky, statistiku) a nakonec je diskuse (kde to dáš do smyslupného textu).

Já jsem použila psychologické testy (jako při vyšetření) na kognitivní funkce (pozornost, paměť...), dotazník osobních údajů a tak, u 97 osob, které se vyléčily z deprese a u 97 přesně spárovaných osob, které nikdy depresí netrpěly. Zkoumala jsem, jestli to, že člověk prodělal depresi, tak to na něm zanechává nějaké stopy v kog. funkcích. No, kdyby ses chtěla šmírnout, tak ji mám tady :-)
http://is.muni.cz/th/67654/ff_m/?lang=en

V první teoretické části nahromadíš kvanta literatury (knihy a odborné články) a v podstatě to zkompiluješ.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 9-2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.