| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Marku, není důvod a nemusíš se omlouvat, nic jsi přeci neprovedl.Úvodem snad jen malinkou poznámku ke své osobě. Já nikdy neradím, znám-li jen jedno stanovisko a jednu verzi. Už vůbec bych si nedovolila radit v případě, že bych znala jen písemný projev (ten toho snese). Já sama rady přímo nesnáším, ale vítám a mám ráda komunikaci, rozebírání situací a ještě víc ráda naslouchám, jak kdo kterou situaci řešil či se mu stalo. Prostě pozoruji a vyhodnocuji, to je pro mě velice přínosné a cenné.Ano tyto omleté fráze visí na každém webu (já osobně bych je dala i místo některých billboardů).Je dobře,že osvěta na toto téma je rozsáhlá. Kvituji to, že ty sám o těchto omletých frázích psychologů víš, znáš je a víš,kde je hledat. Z toho mi vyplývá, že jsi sám cestu k omletým frázím našel, což je pozitivní. Nicméně konstatuji, že nejsi na žádné konstruktivní řešení ani jakoukoliv komunikaci v tomto Vašem problému nikterak připraven. Nejsi vlastně připraven ani na jakékoliv příspěvky, rady či postřehy v tomto imaginárním světě na toto téma.Tebou založené téma se zvrtlo do zcela jiné dimenze, ve které většinu příspěvků bereš jako útok či rady a nevstřebáváš. Jsi ve fázi, kdy se cítíš ublížen a snažíš se ublížit své ženě i dětem. V této chvíli opravdu je jen plýtváním času s tebou hovořit. Nejsi zralý na dospělý rozhovor a vyřešení situace. Optám se, co vlastně chceš, co si slibuješ od této diskuse, jaká je správná odpověď, kterou by si potřeboval slyšet? Mám nápad, pojďme tvou ženu ukamenovat, pojďme ji upálit či ji vypalme cejch cudnosti, vylepme letáky a napišme do novin, že před 8 lety pochybyla. Jsem názoru, že každý máme ve skříni kostlivce, i ty ho určitě máš. Jen třeba ještě nevypadl či nevylezl.U tvé ženy se skříň s kostlivcem otevřela. Místo aby jsi jí byl oporou a pomohl jí břímě, jež si zřejmě ve své duši nese shodit, přidáváš jí zcela úmyslně sousto tíže větší.Zde ti radily ženy, jež nevěru od svých protějšků osobně prožily, komunikovaly a snažily se ti vyvrátit některá tvá přesvědčení či názory. Jsi však hluchý a v této chvíli ještě stále velice ovlivněn emocemi.A proto není prostoru k tomu, aby si mohl něco racionálně řešit. Nedělám často, že se vyjadřuji, ale toto téma a celková komunikace k němu, mě vážně po dlouhé době donutila přemýšlet o tom, že je ještě spousta lidí, kteří se s nevěrou nedokáží nejen vyrovnat, natož se nad ní povznést.Jdi za svým cílem, rozveď se, nech udělat dětem testy DNA, vyřeš si svůj život. Tak to přeci chceš. Najdi si novou partnerku, děti si půjčuj, rozděl si majetek a ženu všude proklínej. Já jen doufám, že se nikdy nestane to, že tobě v novém životě, vypadne kostlivec ze skříně. Život ti vše vrátí, to mi věř. A kdo ti vrátí vše i s úrokem, budou právě tvoje děti. Já vydržím hodně, umím hodně promíjet a povznést se nad spousty věcmi (i já jsem nevěru svého manžela prožila a věř mi, že v prvotní chvíli se mi zhroutil svět, tak moc to bolelo), ale říci mi otec mých dětí, že nechá udělat dětem testy DNA, aby věděl, že jsou jeho, tak to by bylo to poslední, co by ve svém životě řekl.Tohle je vážně síla a pevně doufám, že jsi to řekl jen v návalu vzteku a emocí, v nichž se teď zmítáš a neumíš si s nimi náležitě poradit. Děti ti to vrátí, pamatuj. Jinak souhlasím, že jakákoliv další komunikace s Tebou, je v této chvíli mrháním času. Já osobně jí půjdu věnovat své rodině a manželovi (a to i přes skutečnost, že mi byl manžel nevěrný, spal či spával, hladil, líbal, dotýkal se a šeptal krásná slova krom mě jiné ženě). Já osobně jsem nezavrhla ani tu ženu, ba naopak, jí jsem odpustila dřív než svému muži. Nicméně bolí a bolet to bude ještě dlouho, ale to už je ve mě a můj problém. Přeji ti, aby tvé rozhodnutí, ať už je jakékoliv, bylo to správné.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 1+2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.