| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Kurňa, jak čtu diskusi,tak moje děti jsou dost zaostalé. Malá je v první třídě a mám pocit, že učitelce tyká, nevím,jak moc pravidelně, já jsem jí to vysvětlovala, ale asi jí to hlava nebere. A to je premiantka ve třídě. Takže toto bych jako důkaz inteligence asi nebrala. Ona moje malá všechny zdraví na dálku dobrý den, je slušná, vychovaná, ale prostě má ke všem takový kamarádský vztah, je to taková ťunťa hodná. Já to nedramatizuju, naše p. učitelka je rozumná ženská. Věřím tomu, že to pochopí sama.

Takže se vykašli na všechny řeči, že dítě co má více než 2 roky a tyká je zaostalé, to je takové zevšeobecňování, které se tady naoko dost odsuzuje a jak je vidět, tak některé dámy opět ukazují, jak to srovnávání je "strašně důležité". Nevím, ale myslím, že nikoho normálního nepohorší, když mu tykne prvňáček s vypadamými zuby. Mi přijde mnohem větší tragédie, když děcka nezdraví a dělají, že nevidí (nezdraví tak 70% dětí školkového i školního věku, co sleduji), než to, jestli někomu tyknou. Navíc, každé dítě různé věci chápe v jinou dobu, některé něco umí ve 2 letech, zatímco jiné až ve 4 letech a to samé je i s tykáním, nebo poznáváním hodin a dalšími věcmi. Asi bych se divila, kdyby mi tykal páťák, ale u prvňáčka nebo školkáčka mi to vůbec nevadí, je to milé. Nevím, čím to, že tady na diskusi mají všichni geniální děti, co vykají od 2, 3 let a vůbec umí všechno, ale realita v životě je úplně jiná, kdy třeba 7-leté dítě nezdraví, neumí si umýt ruce po WC, nebo zacpat pusu když kašle a další. Že by se na rodině shromaždovaly jen ty dokonalé matky s geniálními dětmi, nebo se tady všichni snaží nevím z jakého důvodu vypadat lépe, než ve skutečnosti jsou?

Mmch, moje 19 měsíční dcerka prakticky nemluví, takže pochybuji, že ve 2 letech bude rozlišovat tykání a vykání. A co.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 8-4= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.