Veveru,Zazi,můj názor je,že na specku se dostane dítě až moc snadno,s integrací je to ošidné,to,že Ti 6 škol integraci nabídne,neznamená nic jiného,než,že jsou ochotní dítě zapsat a vzít na něj peníze,nevypovídá to nic o ochotě se dítěti věnovat nebo si jej nechat déle.A to dopředu rozlišit není jednoduché.Logicky,moje a nejen moje špatné zkušenosti s integrací,nikdy nezačínaly tím,že by se někdo musel do školy rvát násilím,to by přece ani nikdo,komu záleží na dítěti nedělal.Naopak ty všechny školy byly na začátku velmi vstřícné.Než jsem pochopila smysl tohohle celého,taky mi to trvalo
,z naší školy třeba odešlo postupně všech 5 autistů,ale to tak bylo dáno předem,jen to nevíte.Dneska bych volila jinak,rozhodně ne školu,která je velká a paradoxně se na integraci specializuje,naopak bych zvolila malou školu,která nemá zkušenosti žádné,i s tím,že bych asistenta musela vyřídit a vyběhat já.Je nás více,jak píšu,my jsme tenkrát naletěli hromadně a všichni jsme se shodli na tomto řešení.Někdo to tak i udělal,já ne,protože těch změn už bylo hodně a syn potřeboval jistotu,i když na úkor integrace.Byl totiž i ve špatném psychickém stavu,musel by brát silnější AD atd.Že u něj nejvíc pokazila ta škola,vidí všichni,psycholožka,psychiatr,ale nenaděláte nic,oni na tom nakonec vydělali a můžou se smát.Jinak tady napíšu,když něco budete chtít vědět,odpovím,ale nemíním se dohadovat s lidmi,kteří jen pro to,že měli to štěstí a nemají postižené dítě,rozdávají svoje moudra a vědí,že se to nemůže stát.Osobně bych se bála něco takového jen vyslovit,aby mě to jednou nedohonilo,ale sebevědomí je krásná věc a když nemám argument,tak řeknu,že o nemůže být pravda,klasika.