Přidat odpověď
Mamísek - nevím, jestli nebudu trapka, píšu to už po několikáté, jsem málo důsledná na plánování jídelníčku, tak vařím "na pokračování", docela tím ušetřím, i čas.
Příklad (asi u nás nejoblíbenější) Pečená krůta (spodní stehna) - první den oběd - se špenátem a br. knedlíkem, brambor si uvařím víc, druhý den k obědu selská omeleta (bramborové placky...), kosti a zbytky z pečeného masa vyvařím (zrovna z té krůty je vývar luxusní), k večeři je polévka, zase koupím víc mrkve a další den je dušená (nám stačí s bramborem, bez masa)... Je to jedlejší, než dvakrát stejné jídlo.
Jinak - chleba peču doma, abych si ušetřila nákup sladkostí v případě, že potřebuju jen pečivo. Pacholíky děti moc nechtějí, mají naopak docela rády vanilkový pudink s tvarohem - zamíchám tvaroh do uvařeného pudinku, jestli je to levnější, než kupovaný termix nevím. Pak domácí moučníky všeho druhu.
Předchozí