Přidat odpověď
Toto je u mě zrovna aktuální téma. Mám maturu z OA 1999 a teď na MD jsem se pustila do "studia" zdravky. Tady ji nabízejí formou dvou kurzů. První je ošetřovatelský, trval zhruba 7 měsíců a byl zakončen zkouškou. Na něj navazuje zhruba roční kurz - zdravotnický asistent, pro který je potřeba absolvovat ten ošetřovatelský kurz a mít maturu z nějaké předešlé školy. Jsem teď ve fázi po skončení prvního kurzu (20.000,--) a čekání na otevření druhého (24.000,--), na nějž teď škola potřebuje nasbírat dostatek lidí s ukončeným ošetřovatelským kurzem. Studium probíhalo vždy v odpoledních hodinách ve všední den + soboty od rána. To asi po dobu 4 měsíců a zbytek byla praxe (ta byla časově fakt náročná) po dobu 2,5 měsíců. Já ji měla každý všední den od šesti do dvou. Jako klasickou pracovní dobu. Pokud teď zvládnu toho asistenta, tak mě stejně pak čeká vejška (aspoň tři roky), abych mohla pracovat jako zdravotní sestra. A to samé studenti, kteří dělají zdravku klasicky. V nemocnici bych teď pracovala jako ošetřovatelka (i s tím druhým kurzem). Já bych také ráda někde k obvodnímu, zubaři, kvůli pracovní době. Jinak - jsem z olomouckého kraje.
Předchozí