Přidat odpověď
Třídní učitelka by to měla řešit, ale často spíš situaci bagatelizují a mají strach to nahlásit výš, aby nebyly za neschopné.
Překvapuje mě, kolik z vás zažilo šikanu. Musela jsem mít ohromné štěstí, ani na zš ani na sš jsem se se šikanou nepotkala.
Zajímal by mě váš názor na následující situaci. Spolužačka mojí dcery se neustále snaží rozeštvat všechny okolo. Dětem posílá sprosté lístečky, které podepíše jménem někoho jiného, jednomu navykládá, jak ho ten druhý pomlouvá, pod záminkou "lepší spolupráce" z holek vyloudila jejich přístupová hesla k nějaké koňské hře a kompletně jim vybílila konta, a ještě k tomu tak, aby to vypadalo, že to udělala jiná spolužačka, posílá maily, kde p.ča je ještě lichotka. Děti, ač teprve třeťáci, to prokoukly a začínají se jí stranit. Holčička si doma tatínkovi stěžovala, jak jsou na ni všichni zlý a on obvolal několik rodičů. Nevím, co přesně řekl ostatním, ale na mě dost nevybíravě řval. Když jsem mu poradila, ať svojí dceřu koukne do odeslané pošty, že se asi bude dost divit, tak prý mi do toho nic není. Dceři na telefon pak poslal sms, že si na ni počká před školou a vyřídí si to s ní. S maminkou jedné spolužačky jsme si volaly a shodly jsme se, že budeme naše holky držet dál. Jak to vidíte?
Předchozí