Přidat odpověď
JRT má bratranec. Je to pes opravdu k neutahání, během jeho prvního roku jim opravdu z bytu udělal kůlničku na dříví, jak někdo píše, všechno vyměnili, psa to postupně přešlo a teď v pohodě. Jsou to ale velmi aktivní lidé, se psem víceméně tráví celé víkendy velmi aktivně v plenéru, během týdne také musí mít dlouhé procházky a pohyb, jinak se nudí. Vše záleží na osobnosti lidí, kteří si toto plemeno pořizují. Pokud jsou tak hyperaktivní jako tento pes, tak je vše O.K. S učenlivostí nevím, ale zdá se mi slabší. Ale já mám pudla, což je pes skoro s nejvyšší inteligencí mezi psi, takže laťku mám postavenou vysoko. JRT podle mě nejvíc baví aktivní pohyb, učit se nic moc jednak nechce, jednak neudrží pozornost (zdá se mi takový těkavý). Zkoušela jsem ho učit nějaké prvky z dogdancingu a obedience, které umí můj pes, a moc to nešlo. Ale musím přiznat, že já jsem s ním neměla trpělivost, protože jsem zvyklá na svého "samoučícího" psa, kterému jde vše skoro samo. K dceři ve věku 10 let se mi zdá docela vhodný, ale počítejte s tím, že veškerou práci spojenou se psem nezastane.
Předchozí