Kolik dětí by v té první třídě na vesnici X ve městě bylo? Moje dcera chodila do vesnické malotřídky. Když nastoupila, tak tam bylo 6 prvňáků v jedné třídě a pak v dalších třídách až do pětky byly vždy 2 ročníky v jedné třídě. Taky po těch 5-6 dětech. Znám rodiče, kteří upřednostnili městskou školu, protože měli pocit, že dítě při tak malém počtu dětí zakrní vzhledem k nedostatku konkurence. Mě to tedy připadalo jako pěkná pitomost. Za prvé měla učitelka čas se dětem opravdu věnovat a v dalších ročnících se naučili samostatně pracovat, když pracovala s druhým ročníkem. Ale tahle škola měla i výbornou družinu, všechny děti se znaly, byly jako jedna velká rodina a přechod na 8leté gymnázium zvládala dcera naprosto v pohodě. Menší počet kroužků byl asi jeiný problém. Já vozila dceru na karate právě do toho města
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.