| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Liv - to není naše tradiční rodinné jméno :-)
Babička ho dostala po rumunské princezně, která v době, kdy se měla babička narodit, byla na návštěvě v čechách. A moje prababička se do toho jména tak zamilovala, že tak pojmenovala svou dceru. Tenkrát ještě ani nevěděli, jak se to píše, takže babička byla ILLEANA.
Když jsem se měla narodit já, mamka musela podstoupit amniocentézu a z toho jí zjistili, že budu holka (tenkrát se utz běžně nedělalo). Mamka měla vybráno Kristýna nebo Magdaléna. Když ale jeli oznámit babičce a dědovi, že budu holčička, tak si babi postavila hlavu a nekomromisně oznámila, že se budu jmenovat po ní. Táta byl v tomhle hroznej podpantoflák, co jeho maminka řekla, to prostě udělal. A moje maminka si zas nedovolila tchýni odporovat.
Tak to dopadlo, jak to dopadlo.
Když mně byli zapisovat na matrice, tak martikářka řikala - nedávejte jí proboha takové jméno, vždyť s tím bude v životě akorát trpět! A babička se tenkrát smrtelně urazila a paní martikářku seřvala jak malýho haranta, že ona se tak jmenuje už 63 let a žádný problémy s tím nikdy neměla. ""
Jenže tenkrát se na to prostě hledělo jinak.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 6+0= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.