Přidat odpověď
Hm, tak já jen mohu potvrdit vliv na dítě z porodu - jaký je celkově povahově dítě určitě ne, ale na soustředěnost a spoustu dalších věcí má porod strašně vělký vliv.
1. syn a 3.syn a i dítě č.4.- holčička byly vyvolávaní, u 4. ještě nevím, je celkově pohodová, taková za odměnu. Ovšem 2.syn byl přirozeně - porod naprosto super - až na to, že všechny kontrakce jsem proseděla v autě - v Brně na Obilňáku mne nevzali, i když jsem tam chodila na kontroly - porodní asistentka Dr. říkala, že rodím, že už těžko kam dojedu, že rodím po 2., ale Dr. trval na tom, že musím jinam - no a tak jinak moc Brna neznalí jsme jeli k Milosrdným - autem- došla jsem a rodila jsem.Naštěstí vše dobře dopadlo!
Všichni měli přes 4 kg - 3.syn 4.87 a hlavičku 39 cm - takže i to sehrálo dost negativní roli...... 2. syn je daleko lepší, co se týká poslouchání, pozornosti atd. Jinak je taky svůj a souček, jak se zatne, tak se zatne, ale to je ta povaha. Důležitý je taky abgár - jediný ho měl 10, 10, 10. Každé z mých dětí je osobnost, která se snaží prosadit, žádné muchy sežerte si mne, ale hodně moc přikládám i porodu, co se týká učení a výchovy. Existuje řada studíí, které mně i dalším dávají za pravdu - porod je jedinečná a neopakovatelná událost a myslím, že je dávno pryč doby, kdy nevědoucí rodička sebou necha orat, vláčet - když ještě dnes čtu děkovné reakce matek s dovětky - jen, že si myslí, že na ruční vybavení placenty ji mohli Dr. uspat, ale jinak že vše bylo Ok, že teda porod trval dlouho, že probíhal v leže, tak se mi ježí všechny chlupy.....
Předchozí