Přidat odpověď
Může mi prosím poradit někdo, kdo má s tím zkušenosti. Manžel má exekuci na dluh vzniklý ještě před naším manželství, o kterém vůbec nevěděl. Je to dluh způsobený jeho bývalou manželskou, ale bohužel za doby trvání manželství, když žili 6 let od sebe, než se rozvedli. Mimo jiné se stal "obětí" skupovačů pohledávek a dluh byl dán 2 dny před promlčecí lhůtou k soudu. A přitom by stačilo poslat upomnku. Jde mi ale o to, že je to dluh z doby před uzavřením našeho manželství, takže se vztahuje jenom na manželův osobní majetek. Strává mu něco zaměstnavatel, ale protože máme tři malé děti, tak je to malá částka, účet má zablokovaný. Budeme se stěhovat do domu, který jsem dostala darem od mého otce, který tam bydlí a bude bydlet s námi. Dům je normálně zařízen, je u něho velká garáž plná různých nástrojů a přístrojů. Jakmile exekutor zjistí, že jsme se přestěhovali, zřejmě sem hned někoho pošle, aby zjistil, zda tu nemí něco co by se dalo zpeněžit, aby získal víc, než těmi srážkami. Jak mohu ošetřit můj a mého otce majetek v domě. Kdyby přišel exekutor, tak nám polepí vše a jak budeme potom dokazovat, že to není osobní majtel mého muže, ale třeba mého otce. Dům je na venkově, takže se jedná o pily, brusky, frézy, vrtačky a tak.. Lze to nějak vyjmout ze společného jméní manželů? Těžko totiž dohledáme nějaké doklady o koupi, navíc spoustu nářadí je po mém dědovi,který zde provozoval autoopravnu. Děkuji za rady či zkušenosti...a jinak už jsme se soudili, ale pomohlo nám to jenom ke snížení výše úroků, které je stejně vzhledem k celkové výši bezpředmětné.
Předchozí