| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Pánbůh zaplať za CAP aneb Jak jsme rodili aktivně

Milá Aleno,nerada bych se Tě nějak dotkla, protože to, co píšeš, je bohužel velmi častý pohled na porod. Píšu bohužel. Protože podle mého názoru může být svým způsobem chápáno jako odvaha jet z Prahy rodit do Vrchlabí (což jsem absolvovala já a mám stejně krásný zážitek jako Monty - na druhou stranu jsem po celé těhotenství neměla žádné problémy, takže jsem věřila, že to dobře dopadne - a na druhou stranu jsem byla připravená i na alternativu, že bych nakonec musela rodit v Praze), ale připadá mi zbytečné považovat za odvahu absolvovat (byť první) porod v CAPu, tedy AKTIVNĚ. CAP přece neznamená, že nemají k dispozici vybavení pro případné komplikace. Každá porodnice se umí postavit k porodu z lékařského hlediska, když je to třeba. I ve Vrchlabí zvládnou císařský řez atd.!

Nemůžu si nevzpomenout na článek o "Ukradeném porodu", který jsem na rodině kdysi četla, a také na to, jak jsem byla na jakési kontrole u Apolináře a míjela jsem dvě doktorky (nebo to byly sestry?) a jedna říkala: "Ta Slovenka mi teda dala.", druhá na to:"Co, řvala?" "Jo, bylo to hrozný."

Čímž nechci říct, že u Apolináře je to špatné, pouze že závisí na lidech a u Apolináře je to "velkovýrobna miminek", takže je tam určitě hodně dobrých, ale i hodně nepříjemných lidí. Já jsem si u porodu taky s chutí zařvala, a taky ne kvůli bolesti, ale protože mi to dělalo dobře, a byla jsem moc ráda, že jsem se na předporodním kurzu dozvěděla, že jim to nebude vadit, ba naopak.

Co dodat závěrem? PROBOHA, MAMINKY, NEBOJTE SE, ŽE NEUMÍTE RODIT - UMÍTE, MATKA PŘÍRODA VÁS VYBAVILA, VĚŘTE SI A NESPOLÉHEJTE NA TO, ŽE TO ZA VÁS NĚKDO ZAŘÍDÍ (lékaři), MIMINKU TO NEPROSPÍVÁ! Naučte se říkat, co chcete a nenechte si svůj porod vzít!

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 1+1+1= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.