Tak i kdyby to bylo smyšlené, tak za úplně nereálné to nepovažuju. Už jsem mnohkrát četla, jak někdo řeší, že v mateřské školce děti semtam dostanou pohlavek nebo na zadek, což mě přijde neuvěřitelné, že si někdo ještě dnes dovolí. Ségra to zahlídla i na základce na prvním stupni, učitelka netušila, že ji někdo vidí....A nemluvě o jiné formě jako je strašení, ponižování, peskování atak. Některé asi hlavně starší učitelky v tom vyrostly a ono se takového pohledu na výchovu dost těžko zbavuje, navíc, když v Čechách je to oproti jinde pořád hodně zažité jako ta "správná" forma výchovy.
Čest všem, kdo se snaží to dělat jinak a je jich snad taky dost, aspoň doufám
.
Taky tu nemáme zrovna dobrou školku a ani paní učitelku, alespoň pro mě ne, jsem v tomhle ohledu asi náročnější, vyhovovalo by mi něco ve stylu "respektovat a být..." nebo dobrá montessori školka. Pro průměrné dítě to je školka asi ucházející, ale stačí jen trochu živější dítě, žádné ADHD, hyperaktivita, nebo vyloženě hajzlík, ale víc živý kluk a paní učitelky už mají problém. Asi by nejradši, kdyby ty děti měly nějký vypínání a poslouchaly jak vojáci na buzerplace. Aspoň tak mi to občas připadá, jsou to všechno "staré" školy.
Ještě horší přístup jsme zažili jednou u rybníka, kam přijely třídy z mateřinek a jednu vedly dvě postarší dámy. To byl neustálý příval peskování, posměchu a pokřikování, nesvěřila bych jim ani čivavu
Ty ostatní třídy, to bylo úplně jiný přístup a atmosféra, takže to jde, jen se an to musí jinak.