Místo knoflíku na sporáku jsem při přípravě karamelu vypnula mozek a karamel se spálil. Obsah pánve jsem pak automaticky vylila do záchodu. Během vylívaní došlo ke znovuspuštění mozku, ale škoda už byla napáchána. Tekutý karamel na chladné míse během vteřiny ztvrdnul na kost a nejde odrbat dolů. Vypadá to to jako.......přemýšlím, jak to říct slušně.........ehm........velmi řídká stolice. Pokrývá skoro celý vnitřek mísy s jedním čistým místem, které dodává obzvláštní nechutnost, protože díky němu je vidět mohutnost proudu a také zdůrazní hnědý pramínek vyteklý po vnější straně záchodu až na kachličky.
Pokoušela jsem se karamel rozpustit vařící vodou z konvice. Funguje to perfektně, ale jen nad hladinou vody v záchodě. Pod hladinou nikdy není dostatečná teplota a ten sajrajt se nerozpouští. Ještě k tomu je hladina proklatě vysoko, protože odpad je někde uvnitř ucpaný karamelem a nemůžu tam tedy lít desítky litrů horké vody.
Zítra koupím louh, tím to snad půjde. Jenže já to potřebuju vyřešit hned. Za chvíli dorazí návštěva. Mimo jiné manželův kamarád, který je mým budoucím šéfem. Jedná se o firmu, která se zabývá mimo jiné matematickým modelováním procesů v potrubí. Jedná se o teplovody, plynovody a jiné vody, ale záchodový odpad jsou taky trubky, a tak mu nechci ukázat, že nebudu ten nejvhodnější zaměstnanec, protože ač mám v jejich oboru doktorát, tak v praxi ucpu vlastní hajzlík.
Kromě toho, že se všechny po právu smějete, jakej jsem vůl, tak máte nějaký nápad, jak bleskurychle zprovoznit záchod s karamelovým průjmem a s třetím stupněm povodňové aktivity jako bonus? Jakýkoliv nápad, jak to dostat pryč? Máte někdo nějaké zkušenosti s karamelem v míse?
Díky předem!