| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Právě, že pro mě to nebylo těžké rozhodování, já je rozdělit chtěla a až teď mi třeba dochází, že to nemuselo být ideální....ale já se holek ptala, jestli chtějí a chtěly obě...ony to nuceně zažily už ve školce, když jsme museli měnit školku a v jedné třídě nebylo místo pro obě...a zvládly to velmi dobře, bylo vidět, že jim to oběma prospívá, takže do školy už jsem měla jasno, i když ten rok těsně před školou byly zase ve třídě spolu (a s nejmladší ségrou)....

Já se spíš bála situace, že jedna do školy zralá bude a jedna ne, u Péti to vypadalo všelijak...ale i to jsem si sama za sebe vyřešila, prostě by šly obě a buď jednu nebo obě bych učila doma....nakonec to nebylo potřeba, ve škole naprostá pohoda, jen horší pasní u Péti kvůli skřížené lateralitě, ale učitelka v tomhle není tak přísná jako třeba Pájina nebo Janiččina, takže Péťa sice psaní nemiluje, ale vysloveně odpor k němu taky nemá, když ho není moc....První dva roky, když si třeba nebyla v něčem jistá, tak šeptala, i to učitelka tolerovala, vlastně od začátku nic neřešila, občas poznamenala, že je prostě svá a nechávala ji fungovat, jak Péťa potřebovala....

No a pro mě to začalo být významné až ve chvíli, kdy Péťa přestávala jíst. Ona se už malinká narodila (1420 g ve 33. tt, Pája měla skoro o kilo víc), vždycky byla drobnější, ale jedla víc než přiměřeně, jedla prakticky všechno....a najednou přestávala jíst maso, pak omáčky, pak brambory a nakonec skončila u suchých příloh, rohlíků a jablek....i v jídelně mi říkali, že nejí...No a v souvislosti s tím jsem si začala spojovat i ty ostatní věci, některé se opravdu zvýraznily, jiné naopak ustoupily nebo se zlepšily (učitelka třeba komentovala, že Péťa už nešeptá, že má tendenci sdělovat, ale právě upozornila i na to, že Péťa sděluje bez ohledu na okolí, prostě najednou přijde a mluví.....a že ji nechává, že je vidět, že to nedělá schválně, že by chtěla rušit nebo tak něco....no zlatá učitelka)....

No tak i ten zájem o matematiku a měření a tak by ukazoval spíš na VFA....

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 6-4= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.