Lendulinko,
mám VŠ (5 let), pedagogické minimum (4 semestry, zakončeno závěrečnou zkouškou), takže jsem pedagog a k tomu mi stačí toto http://uhk.cz/cs-cz/fakulty-a-pracoviste/pedagogicka-fakulta/centrum-celozivotniho-vzdelavani/centrum-celozivotniho-vzdelavani/programy-dvpp/Documents/20122013/CRP-SPV.pdf, abych mohla kvalifikovaně učit i děti s SPU. Takže bych řekla, že pokud by došlo k situaci, kdy škola nebude schopná nebo ochotná vzdělávat mé dítě, budu toho schopná já....ne jako rodič, ale jako kvalifikovaný pedagog pro druhý a třetí stupeň ZŠ.....
Ovšem ke studiu jsem se nerozhodla kvůli své dceři, ale proto, že jsem cítila potřebu rozšířit si kvalifikaci....prostě chci učit a chci umět učit i tyto děti, třeba proto, aby pak někdo nemusel vystřídat tři školy jen proto, že na škole není nikdo, kdo by byl ochotný s jeho dítětem pracovat....
A nemyslím si, že každý rodič je v každé situaci schopen posoudit, co je pro jeho dítě nejlepší....věřím, že každý se snaží jednat ve víře, že pro své dítě dělá to nejlepší, ale ta víra někdy nestačí
.