| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Pawlo,
ale matky těch dětí většinou neučí, že? Ani nechtějí, že? Co je sakra špatného na tom, že učit chci, chci mít možnost se věnovat i těmto dětem a ne na speckách, ale právě v běžných základkách? Holt jsem trouba, co se tomu věnuje zatím pouhých 12 let ze svého zájmu (teorie plus osobní zkušenost některých kamarádek, které jsou ochotné o tom mluvit i s někým, kdo takové dítě nemá a tudíž o tom "nic" neví) a rozhodla jsem se přidat k tomu trochu odbornosti, abych těm dětem mohla být něco platná ~d~. Matky znají jen své děti, a dělají pro ně vše....pro ty ostatní dělají co? Sdružují se a povídají si samy mezi sebou? A když se někdo chce udělat i něco navíc, tak je jen ten, co neví, o čem to je?
Nikdy jsem nebyla z těch co sežraly všechnu moudrost a už vůbec jsem se tak k nikomu nechovala. Teda alespoň doufám.....Tu odbornost potřebuju právě proto, abych mohla řešit věci jako jsou IVP, abych se mohla postavit na stranu dítěte (jakéhokoliv) ve chvíli, kdy někdo bude tvrdit, že to nebo ono nejde....
Proti tomu se tu pořád ozýváte, ne? Že nemáte nikde zastání, že vás honěj od čerta k ďáblu a nikdo nic nechce, nikdo nic neumí, nikdo nic nedělá....Obzvlášť ty dáváš věčně učitelkám najevo, že by to měly umět a neumí. No neumí, učí se to na speckách a ne v rámci běžných aprobací, ale to fakt není chyba těch učitelek...
A když někdo chce umět, tak co? Vysmějete se mu, že o tom prd ví a ve škole se nic nenaučí? Dopředu dáte jasně najevo, že s někoho takového, kdo nemá vlastní osobní zkušenost, prostě neuznáváte?
Nikde jsem nepsala, že budu vědět víc než rodič, co má dítě autistu. Psala jsem, že chci vědět víc, než vím teď. A myslím, že už jsem dost stará na to, abych dokázala posoudit, jestli mi studium něco dává nebo ne. Já nechodím studovat kvůli papírům, ale protože mě problematika zajímá.....
Chtěla bych být prospěšná nejen své dceři, ale i jiným dětem. Ať chceme nebo ne, učitelé (ale nejen učitelé, je to v mnoha profesích) jsou v určitém směru odborně vzdělaní a o některých věcech vědí víc. Rodič, který má zkušenost jen se svými dětmi, může být dobrý rádce, ale učitel někdy nechce uznat rady neodborníka...ostatně i vy (Pawlla, Lendulinka) odmítáte uznat názor někoho, kdo nemá takové dítě (nebo jehož dítě nemá ten papír, aby to bylo přesnější)....Potom když stojí proti sobě učitel a rodič - učitel - speciální pedagog, kdo bude mít větší "sílu" v argumentech? I kdyby jen proto, abych posílila svou pozici v jednání s případnými neochotnými učiteli, tak mi stojí za to tu školu studovat. Ale já bych ráda "kopala" nejen za své dítě, ale i za ty ostatní. Ať už na straně rodičů (tlak na neochotné učitele nebo vedení školy), tak na straně učitelů (učitel, který tu odbornost má, má větší šanci, že to půjde, než ten, který tu odbornost nemá)....

No, zdá se, že jsem sem vlezla špatně. Jako rodič, jehož dítě nemá papír a já místo abych si ho šla k odborníkům vyběhat se sama hodlám odborně vzdělat, stojím evidentně na špatné straně...Tak se omlouvám, jdu zalézt na svou stranu bariéry...

Maceško, Jedůfko, emcaku.....díky za vaše postřehy.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 1+1+1= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.