Přidat odpověď
Panecku, clovek se zepta na vysetreni PAS a tady se to zvrhava uplne jinym smerem.
Jeste dodam nasi zkusenost.
Kdyz syn nastoupil do prvni tridy, po 14 dnech zacal nosit poznamky a ucitelka mi jednou tydne telefonovala, co udelal ci neudelal(vylezl na skrin, vzal si jinou barvu tuzky, neustale odpovida, vykrikuje). Kdyz jsem ji ja rekla, ze doposud jsme s nim zadne problemy neresily, ze je z meho pohledu zivejsi a potrebuje zaukolovat, tak mi odvetila, ze ma ve tride dalsich 16 deti a nemuze se venovat jenom memu synovi. Tak jsem se nabidla, ze by jsme mohli navstivit PPP, na to nam ucitelka odvetila, ze je na to brzy a ona z toho bude mit problem. Ale problemy se porad stupnovaly, takze jsem PPP kontaktovala sama. Mezi tim mi bylo sdeleno i z druziny, ze ma syn problem v kolektivu a ze je divny (dela divne obliceje - to je ten glum, co jsem nize psala). Ucitelka mi po tom co jsem ji oznamila, ze jdeme do PPP rekla, ze je to stejne vychovou rodicu. Samozrejme nam v poradne doporucili dle potreby dalsi vysetreni a potvrzeni ci vylouceni ADHD. Takze ucitelka mela k synovi pristup stylu - ja vim vse a vy jste nezodpovedni rodice. I kdyz mame na teto skole starsi dcerku a tam nikdy problem nebyl.
Diky tomu, mi to zacalo vrtat hlavou, kde je zakopany pes. Protoze i doma jsou problemy, ale my to braly tak, jako ze je zive dite, i kdyz jsem kolikrat rekla, ze s nim zajdu k psychousovi, protoze mi neprijde normalni.
Takze jsme si obesly 3 skoly a vyridily prestup syna na jinou skolu. Nastesti ma ted ucitelku, ktera ma zajem na pomoct. (timto fandim Ive, takovych lidi je opravdu malo) Ucitelka vidi, ze je nas syn opravdu jiny, nehaze to na nas a je rada, ze se snazime sami dopidit, odkad vitr vane.
Ja sama zjistuji, ze kdyz jsem se synem porad, uz nedokazu sama realne posoudit co je jeste normalni a co uz presahuje hranice normalu. Jak jsem psala niz, mela jsem ted obe starsi deti na prazdninach u rodicu (po roce, pryc z domu) a opravdu po navratu vidim, ze je mimozemstan.
Dokonce mi i na navsteve PPP, ktera se konala tyden po vysetreni v SPC, rekla jedna psycholozka jestli nas uz nekdo poslal treba na SPC, protoze syn nema dyslexii, jak se puvodne zdalo nynejsi ucitelce, ale bude to zrejme problem jineho razu. Takze mi rekla, ze pokud nebude potvrzena porucha autistickeho spektra, soupnou ho alespon pod ADHD, prave z duvodu pristupu ucitelu, k temto postizenym detem.
Předchozí