Ahoj,ani já si neodpustím napsat své zkušenosti s Hradeckou porodnicí.Oba porody byly lehké,v noci,lišily se pouze délkou a porodníkem. Můj první porod v této porodnici před pěti lety byl pro mě i mého partnera jeden z nejkrásnějších zážitků a za to vděčíme Mudr.Vávrové,která byla úžasná. Před rokem jsem přijela rodit do nové a zrekonstruované porodnice,ale přesto to byla katastrofa. Když jsme krátce po začátku kontrakcí odjížděli z domu,který je nedaleko nemocnice,ještě jsme netušili,že se jedná o překotný porod. Uvítáni jsme byli slovy,že je sanitární den a po prohlídce lékäřem pojedeme rodit do Pardubic. Během dalších 15-i minut Mudr.Havel beze slova nebo pozdravu porodil našeho syna,placentu a začal mi bez jakéhokoliv umrtvení zašívat velmi rozstřiženou hráz.Na má slova,že to velmi bolí se mi dostalo dvakrát odpovědi,že to musím vydržet. To jsem také ještě nevěděla,že mě nastřihl na opačné straně,než na jaké byl proveden první nástřih. Teď se musím smát tomu,že na nás křičel jak je možné,že jsme přijeli "až po 15-i minutách" od první kontrakce,když jsem druhorodička.
Na oddělení šestinedělí se lehce zlepšil přístup sester ke kojení,ale zjistila jsem,že jako matka druhého dítěte nemám nárok na jakoukoliv radu co se týká péče o dítě. Myslím,že je to vše o lidech,lékařích,většina jich je v Hradecké porodnici usměvavých a vstřícných,ale doktor Havel mezi ně rozhodně nepatří.
Předchozí