Přidat odpověď
U nas v Cechach se za nemene zadouci povazuje cukr v potravinach, ale treba jsme kupovali lizatka s hroznovym cukrem pro deti v lekarne s tim, ze jsou asi trochu lepsi, nez ta normalni cucaci.
V Americe jsem zjistila, ze tam za nejvetsi svinstvo povazuji fruktozu,tedy fruktozovy sirup a veci s cukrem (i rafinovanym) jsou povazovane za lepsi a kvalitnejsi a uvedomele matky radeji koupi sladkost s cukrem, nez fruktozou.
Vim, ze uplne dobre neni oboje, ale jak to vlastne opravdu je. Uz jsem nejak ztratila zakladni znalosti.
Glukoza je standardni repny cukr?
Fruktoza je hroznovy cukr?
Glukozo fruktozovy sirup = high fructose corn sirup?
Co obsahuje med (tedy tim se normalne snazim sladit ja)
Vetsina potravin obsahuje dle etikety spise sirup,nez cukr.
Resite to?
Předchozí