| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

No, takhle - velmi dlouhé trvanlivosti se dá u pečiva dosáhnout výrobou na sterilní lince a následným zabalením v ochranné atmosféře (obvykle dusíku) při zabránění kontaminaci. Tak se dělá to dopékací pečivo v nafouknutém obalu.
Na tom není celkem nic vadného, díky tomu nezplesniví.
Ovšem další problém je tvrdnutí - to je způsobeno jednak vysycháním, jednak krystalizací amylózy.

Vysychání se dá bránit dobrým obalem, mimoto se některé pečivo zvhlčuje, např. glycerolem.

Krystalizaci amylózy brání teplo - tj. to je princip rozpečení. Proto se to pečivo dělá dopékací.

Balené nedopékací pečivo bez ochranné atmosféry... no, pro trvalivost půl roku...co tam asi bude? ~;) Tipla bych si kys. askorbovou a kys. sorbovou, ale může tam být ledacos.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 1+2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.