Kili,
děkuju za podrobný rozbor. Už mám výsledky výtěru. Byl to výtěr z konečníku a odhalil salmonelu....
Je mi do breku, vůbec netuším,kde k ní mohla přijít. Na netu píší a dr mi to i říkala, že inkubační doba je tak dva dny před propuknutím nemoci. Výtěr malé dělali v pondělí dopoledne, tedy nakazit by se měla v sobotu, ale průjem měla od čtvrtka, resp. od středy večer předchozího týdne. Já se jí pořád ptám, jestli ji něco bolí, bříško, hlavička, nožičky. Vždycky vrtěla hlavičkou a tvrdila, že ji nic nebolí. Věřila jsem jí, protože velmi přesně dokáže identifikovat co ji bolí, ukáže to a i řekne (a jasně identifikuje pachatele, svoje sestřičky třeba, když jí něco seberou a je to její
).
Dr říkala, že pokud má ještě průjem, tak má mít stále dietní stravu a mám jí dát hylak (tuším 1ml 3xdenně, byla jsem tak vedle, že si to přesně nepamatuju, ale v lékárně budou vědět). Za 14 dní na kontrolní výtěr. Holky starší jsou v pohodě, já taky, manžel mi odepsal, že ji má teda asi taky, tak nevím, co se děje.
Kili, má smysl jí dávat ještě smectu?