| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Maceško, nech ji být.
Je mladá, zdravá. Těhotenství není nemoc. A až se děťátko narodí, ona si nějak poradí a tam, kde si neporadí, tak určitě přijde za tebou. Potom budeš mít velké pole působnosti, neboj, ještě na tebe dojde. Teď ji nech v klidu.
Jsi dospělá zkušená žena, víš přece sama, že to nejvíc, co dítě potřebuje je láska mámy a potom pár, opravdu jen pár naprostých nezbytností. Pár hadříků, pár plen, zabalit se dá do luxusních zavinovaček, merino deček, nadýchaných peřinek úplně stejně jako do čistě vyprané osušky a vyčištěné dvacet let staré larisy, věř tomu, že to mu vůbec neublíží. Tvoje Zuzka k těhotenství přistupuje skvěle, partner ji opustil, je jí 19, přesto si dítě nechala, dokonce ho ani nevystaví riziku amnio atd., co víc by po ní někdo mohl chtít? Tu lehkost v přístupu k porodu ji leckerá z nás můžeme jen závidět - a zase, je mladá, zdravá, proč by neměla v pohodě porodit v podstatě kdekoliv? :-)

Nech ji dýchat a jen z povzdálí sleduj. Když bude potřeba, můžeš zasáhnout kdykoliv. Není nic horšího, než "tlačit se" do těhotenství a mateřství své dcery. Taky jsem byla opuštěna otecem dítěte v počátku těhotenství. Moje matka se ho zdatně snažila zastoupit. Ke konci těhotenství jsem už měla pocit, že jsem jen živoucím inkubátorem pro to její vymodlené prvorozené vnouče. Už jen ze sebe vytlačit a předat do její péče. Všechno musela obstarat ona, všechno zařídit, po porodu jsem byla u nich v domě na dva měsíce (z určitých důvodů z mé strany), myslela jsem, že mi pomůže. Její pomoc spočívala v tom, že mi dítě neustále tahala z ruky, abych přece měla já chudinka čas. Čas na sebe, na plíny, na vaření a uklízení. Já potřebovala z povzdálí opečovávat a nechat se sžít s dítětem, abych získala tu jistotu v péči o miminko, tolik potřebnou pro singl mámu... Nakonec byl z mého šestinedělí téměř horor, dodnes na to raděj ani nevzpomínám, a náš vzájemný vztah (mezi mnou a mojí mámou), už i tak dost pošramocený, odešel do kytek zřejmě definitivně. Nejsem schopna jí to zapomenout :-(.
Tož tady apeluji na tvůj zdravý rozum, nenech se unést svými "babičkovsko-mateřskými hormony", nech Zuzku být, pořeš jen nejnutnější věci, např. to přeorganizování obývání vaší domácnosti, ale všechno co jde, nech až dobu, kdy to bude opravdu aktuální. *an*

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 6-6= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.