| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Maceško, rozumím ti, ale myslím, že zrovna ty se nemáš čeho bát. My jsme si tím prošli jenom jednou, ty už víckrát - kolikrát vlastně?
stejně jako tenkrát, při přijímání dětí jste museli vysvětlit těm starším, že je nedáte, nevyměníte, ale přijde někdo další, a oni to pochopí.
nezapomeň, že když jste začínali, neměli jste žádnou zkušenost a dvěma klukům zvyklým na komfort pohodové rodiny jste přivezli "vetřelce", který narušil chod domácnosti, u nás to bylo dost znatelně :))
a malí kluci to zvládli, teď jsou skoro dospělí a zvládnou to myslím v pohodě, i Míša, ta si v tom najde to lepší a bude zase dobře.

z tohoto pohledu bych se nebála, Zuzka se naučila mít ráda a uvidí, jak se k miminku chovat, navíc má instintky, je to ženská, bude to máma, to přijde.

ale z vlastní zkušenosti - sice není schopná se postarat finančně, ale je dospělá a je to její dítě. Nenuť jí, že má dopředu nakoupit 60 plenek malých a 30 velkých a 5 plátěných košilek...
tyto praktický věci mají čas, to v krajní nuzi seženeš až bude v porodnici, kdyby rodila předčasně, jinak to zvládne třeba v červnu, teď na to myslet je ještě zoufale brzo.
já jsem byla v jiné situaci, normální zdravá maminka těhotná s prvním miminkem, normální rodina, zaměstanný manžel, bydlení - pohoda.
a odmítala jsem kupovat oblečení, moje maminka se na to strašně těšila, byla jsem ve 3. měsíci a ona se tak těšila, že začala nakupovat oblečení na miminko a já jsem se zlobila, nechtěla jsem to, musela si všechno nechat u sebe, nechtěla jsem to ani vidět - já jsem se strašně bála, aby to dobře dopadlo a měla jsem strach, že bcyh před sebou pak viděla to oblečení, který by nebylo potřeba.
stejně tak je teď brzo řešit postel.

chápu, že je nejvyšší čas řešit přestavby v bytě, no ale zase ze začátku to taky potřeba nebude, nějaký měsíc by to počkalo.
můžeš se s ní bavit o praktických věcech, ale ona se jim z nějakýho důvodu brání, z čeho konkrétně ona má strach není podstatný, ale nespěchej na ni, ona se s tím vyrovnává pomaleji

a ty nevíš, jestli se víc těšíš nebo bojíš :))

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 9-2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.