| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Mám mentálně staršího postiženého bratra. Víc péče nedostával. Tedy s bráchou se naši hodně učili do školy. Věnovali tomu opravdu hodně času, ale mám pocit, že takové té láskyplné péče se dostávalo víc mě. Ve mě se víc viděli a víc si se mnou rozuměli. Až mi bylo bratra líto.

Volbu profese to u mě neovlivnilo. Neměla jsem nikdy touhu po práci s lidmi. Jsem spíš technický typ, takže se ze mě nestala lékařka ani sociální pedagožka, ale s bratrem to nemá nic společného.

Bráchu mám moc ráda, ale v dětství ve mě převládalo spíš to, že jsem se za něj styděla před celým sídlištěm. Tehdy bylo celkem běžené, že podobně postižené děti byly v ústavu. Bratr byl doma, takže jsme byli opravdu hodně vidět. Špatně jsem to nesla. Děti z okolí se mi smáli a v první třídě se se mnou přestala bavit kamarádka, protože se nechtěla od bratra nakazit. Mám pocit, že to myslela úplně vážně. Prostě tehdy nebylo o těchto věcech povědomí.

Dnes jsem moc ráda, že ho mám, ale je mi líto, že nemáme ještě další sourozence. Nikdy jsem neměla v rodině partnera na pokec a navíc vím, že se jednou budu muset o bráchu starat a asi by bylo jistější, kdybychom na to byli dva, tři. Mám trochu pocit křivdy, že si rodiče z důvodů kariéry nepořídili víc dětí. Teď se o bráchu budu muset starat jen já, a když mě zajede autobus, tak to bude v řiti...

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 6-4= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.