Přidat odpověď
Některé děti se naučí brzo, některé ne. Pokud to nevyzkoušíš, tak nebudeš vědět, kam patří to tvoje.
Moje osobní zkušenost:
1. dítě: Dlouho samo pevně nesedělo. Začla jsem dávat na nočník v roce, protože mělo ráno naprosto pravidelnou stolici. Vyžahlo flašku a do 5 minut byl boban.
Takže jsem posadila na nočník, dítko si chvíli hrálo a bylo to.
Totéž pak odpoledne, po spaní.
Ovšem neříkám tomu, že chodilo na nočník, nýbrž že já jsem posazovala. Stejně by to udělalo do plíny a bylo jednoduší vyplachovat nočník než to otírat rozmatlané ze zadku i předku.
Samo si začalo říkat na malou i na velkou v roce a půl a v roce a třičtvrtě to bylo již spolehlivé i na odpolední spaní. (Na noční spaní ve 2 a třičtvrtě).
2. dítě:
Sedělo brzo - v 8 měsících spolehlivě. Takže v 9 měsících jsem ráno dávala na nočník, protože mělo také pravidelnou stolici po snídani. Flaška - nočník - bobek. Žádný problém. ale taky to nebylo uvědomělé z hlediska toho dítěte.
Samo si začlo říkat na velkou v roce a čtvrt. Jen na velkou, na malou ne. Spolehlivě si říkalo ("bepe, bepe") do dvou let a čtvrt, pak přestalo. A pak zase začlo a to už i na malou až ve dvou a třičtvrtě. (na noc až od 4 let)
Takže pokud to poznáš, že ti dítě kadí, nebo kdy bude, tak ho zkus posadit. Jestli tedy už sedí bez problémů. Jak píšeš, že ti připadá komplikované slíkat z plíny, tak tomu nerozumím, přeci když se ti pokadí, tak ho stejně musíš převlíknout, ale je tý práce víc, protože musíš víc utírat, ne?
Předchozí