Přidat odpověď
Včera jsem vedla velmi zajímavý rozhovoz s majitelkou estetického studia na téma účinnosti kavitace a kryolipolýzy. Navštívila jsem ji pracovně, nikoliv jako potencionální zákaznice (navíc je na mně vidět, že opravdu liposukci nepotřebuji), takže si myslím, že její vyjádření můžu považovat za poměrně objektivní.
Princip liposukce zmražením (kryolipolýzy) je od začátku špatný. Po celém procesu dojde hlavně k úbytku přebytečné vody, zadržené v organismu. Tak jako když zmrazíte maso, pak ho necháte rozmrznout a najdete ho v kaluži vody. Navíc nijak specielně necílí na odbourání celulitidy. Dalším problémem je taky "BOD MRAZU" - aby to mělo alespoň nějaký účinek, musí vše probíhat cca při -6°C, zatímco většina salonů to prý dělá při 0°C.
Kavitace naproti tomu, když je správně provedená a navázaná na lymfatickou drenáž, skutečně rozbíjí shluky tukových buněk, které se pak dostávají z těla nenávratně pryč. Odchází tedy tuk a nikoli jen voda.
Další kapitola je pak "choroba žen dnešní doby" - překyselení organismu, které právě mimo jiné způsobuje
-zadržování vody v těle
-tvorbu celulitidy
-pocit únavy a poruchy imunity.
Většina potravin, které prý v naší "moderní" době konzumujeme, je kyselá a proto překyselení organismu přímo způsobuje. Zjednodušeně řečeno - zásadité potraviny (hlavně některé ovoce, zelenina a minerály) jsou tedy jedním z léků a prevence.
Když to tedy shrnu: kdyby ženy nebyly překyselené a nezadržovaly by nezdravě vodu v těle, hodně z nich by o liposukci ani nemuselo uvažovat. Když už je ale "odtučnění" potřeba, tak kryolipolýza jen krátkodobě odstraní zavodnění (za dost peněz), zatímco kavitace řeší skutečnou tloušťku.
Nechci tvrdit, že to musí být 100% pravda, ale k zamyšlení mi to připadá zajímavé...
Předchozí