"Teď je spor polarizován naprosto jasně. Tzv. POMATENÉ NEVZDĚLANÉ ŽENY versus VZDĚLANÍ ROZUMNÍ LÉKAŘI."
Žženo, já to takhle při pohledu na ten program nevidím. Vidím tam ženy všeho věku vzdělané v oboru, o který se jedná, a příslušnice toho pohlaví, které rodí děti, na jedné straně. A (spíše starší) muže vzdělané v oboru, o který se až tak (s výjimkou výjimečných případů) nejedná, a příslušníky pohlaví, které děti nerodí, na straně druhé. Tj. staří muži, kteří jsou vzděláni v léčení, chtějí rozhodovat tom, jak a kde chtějí rodit zdravé mladé ženy.
Souhlasím, že ten program je vyhrocený hodně. Mně osobně primárně nejde o to, KDE, ale především JAK budu rodit a kdo o mě při tom bude pečovat. Ono "kde" (=doma) je až důsledek toho, že leckde (=v porodnicích) to TAK (=normálně) nejde. O tom by se mělo diskutovat, to je to, co by oni měli a mohli změnit.
Jinak teda mě víc než ti otitulovaní pánové zneklidňuje, že budou řečnit IK a Petra Sovová, to na mě obvykle jdou mrákoty, když je slyším někde něco veřejně říkat
. Otitulovaní pánové nemají argumenty, protistrana je má, ale tyhle dvě dámy jsem příliš mnohokrát viděla, jak promarnily příležitost je podat...