| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Do Nového roku jsem si dal závazek , že udělám něco se svoji nadváhou. Na doporučení kolegy ze zaměstnání , jsem oslovil Brněnskou firmu Liniebox. Bohužel až později jsem zjistil, že kolega pouze znal někoho kdo v té firmě pracoval , ale neměl zkušenost s produkty této firmy.

Oslovil jsem tedy tuhle firmu a domluvil se na odběru každodenní stravy po dobu tří měsíců.
Vzápětí mi přišla mailem odpověď a výzva , abych si připravil 24 000 kč.
Nehodlal jsem platit 3 měsíce dopředu aniž jsem cokoliv ochutnal.
Dohodli jsme se na platbě za jeden měsíc. V hotovosti při předání prvního závozu jídel.
Závoz vždy v neděli na 7 dní dopředu. Dotazoval jsem se na trvanlivost a bylo mi sděleno, že se nemusím bát. Mají prý to vyzkoušené a jídlo na 5 dní vydrží. Jídlo na sobotu a neděli se musí hned při dodání zamrazit.

Dovezli mi první jídlo a já je v hotovosti zaplatil. Doklad o zaplacení však nějak nebyl k dispozici .

Další den jsem začal s dietou. Jsem bývalou profesí kuchař , ale kombinace některých jídel ve spojení zdravé a dietní mi nešla do hlavy. Říkal jsem si však, že budu důvěřovat odborníkům.

Při domlouvání spolupráce jsem uvedl , že nejím ryby a rajčata.
První týden bylo vše ( až na titěrné a né přiliš chutné porce )v pořádku. Druhý týden jsem měl v jedné z tašek vylitý jogurt ( stane se ) a k tomu několik rajčat. Navíc chybělo několik věcí dle přiloženého jídelníčku. Máslo , ovocný nápoj , kedlubna a grep.
Telefonicky jsem kontaktoval zástupce firmy a se pouze omluvila za zaměstnance kompletující dodávky.

Ve čtvrtek jsem měl na večeři lečo s párkem. V krabičce bylo zvlášť lečo a zvlášť párek.
Vzal jsem tedy párek do ruky abych si ho do leča nakrájel a milý párek se mě už nepustil.
Čerstvý možná někdy byl , ale rozhodně né ten týden. Setřepal jsem ho z prstů do koše a snědl samotné lečo.
Druhý den jsem zavolal do této firmy a oznámil jim událost z minulého dne. Bylo mi řečeno, že nejsem sám a že byla zřejmě špatná várka párků. Oponoval jsem tím, že když párky koupí v sobotu, v neděli je nabalí do krabiček a jíst se mají až ve čtvrtek, nebude zřejmě v pořádku jakýkoliv párek. Údajně je to v pořádku a není v tom problém.
K mému překvapení mi ten kolega ze zaměstnání sdělil, že mu ta jeho známá sdělila , že takové lidi jako jsem já dohazovat nemá , neboť jsou se mnou jen problémy.
I to je řešení problému.
V neděli jsem čekal na nový závoz. Bohužel nikdo nepřijel. Říkal jsem si že to asi vyřešili po svém a mají od zákazníka klid.
V pondělí jsem se dotázal co se děje. Prý chaos v objednávkách a nejasná domluva. Mám email s naprosto jasnými daty závozů. Nevím jak by problém mohl nastat.
Večer mi dovezli jídlo. Chybělo máslo ke snídani.
Začátkem února jsem odletěl na dovolenou a tři týdny jsem byl mimo ČR. Po návratu mi v neděli přivezli jídlo. Kupodivu opět bez dokladu. Jen pro příklad, měsíční dietní strava stojí cca.9000 kč. Pokud tahle firma dodává po celý rok jídlo bez dokladu jen 100 lidem ( a to jich bude rozhodně víc ) jedná se o částku 10 800 000,- to už se vyplatí neplatit daně , že ?

Jídlo však bylo v pořádku. Až na drobnosti , kdy se dodané potraviny neshodovali s jídelním lístkem , ale byly nahrazeny něčím jiným.
Další neděle a další závoz. Chybí dvě svačiny a kedlubna. Dotaz na zástupce firmy a stejná odpověď. Problémy se zaměstnanci.
Úterý snídaně. Celozrnný chléb , máslo , vejce.
Vejce je možná z loňských Velikonoc a páchne na metry daleko. Přesto vejce balím a nesu tomu kolegovi který mi tuhle firmu doporučil .Jen aby věděl jak funguje firma na zdravou výživu.
Opět volám na firmu a oznamuji problém. Odpovědí mi byla otázka zda vím jaký je v současnosti problém s vejci.
Nevím . ale vím jaký je problém třeba se salmonelou a podobnými nemocemi.

Po chvíli mi přišel email že mi vrátí peníze a abych využil služeb jiné firmy. Odpověděl jsem , že mi nejde o peníze , ale chci jen poživatelné jídlo bez zdravotního ohrožení. Bez odpovědi.

Středa oběd. Něco v paprikách s bramborem. Po ohřátí a otevření krabičky další překvapení.
Úplně shnilé brambory úžasné vůně. Nabízím půl obědu kolegovi , ale nevím proč, nechce ani sousto

Kalich mojí trpělivosti přetekl.
Ukončil jsem s touhle vypečenou firmou spolupráci. Je jen otázka času kdy se někdo z jejich klientů otráví , nebo bude mít zažívací problémy.
Přitom to nechápu. Je to zlatý důl. Udělal jsem si kalkulaci jídel a cena za 1 den nikdy nepřesáhla 100kč. Tudíž při ceně 300 ,- / den , celkem byznys , ne ?

Co říct závěrem ? snad jen to , že firma která prezentuje zdravou výživu, může fungovat i když dodává potraviny ohrožující zdraví lidí. Takže opatrně při výběru.

Já vím zcela určitě jedno. FIRMU LINIEBOX ROZHODNĚ NE.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jaroslav Holomek

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 1+1+1= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.