Milé maminky,chtěla bych se také podělit o zkušenost s touto porodnicí.Rodila jsem zde v září.Pečlivě jsem vybírala porodnici a moc se těšila na mimi. Porod byl vyvoláván a hned na začátku mě překvapilo,že nadstandard je sice volný,ale nějaká maminka ho má zamluvený!Začalo se ráno a v poledne po oxytocinu a 2tabletách jsme na tom byli stejně,jen s velkými bolestmi,ale bohužel jsem se pomalu otvírala,tudíž porodní asistentka přidávala oxytocin a stále se čekalo.Odpoledne už byla bezradná i ona,snažili se o rychlý porod,ale vše šlo velmi pomalu.Porodní asistentka byla ještě mladší něž já sama,takže jsem k ní neměla moc důvěry,jistě ještě nemá dítě.Večer se stále mimi nehlásilo a po prohlídce několika lékařů bylo vysloveno slovo kleště.Já celá zoufalá toto odmítla,protože znám několik takto postižených dětí.Myslela jsem ,že kleště se dnes již nepoužívají,i můj gynekolog mi to říkal.
Večer pro nepostupování porodu mi tedy dělali císařský řez.Předtím se změnila služba a já dostala sestřičku Beránkovou,která byla oproti té první naprosto skvělá a já nabyla dojmu,že s ní bych porodila dávno.Opravdu na porodní asistence velmi záleží.
Probudila jsem se ve 23h s dvěma vývody z břicha naprosto zoufalá,že jsme nezvládla přirozeně porodit. Další zoufalství mě čekalo,když mi dítě ukázali a přiložili k prsu až ráno.Když jsem v noci o ně požádala,sestra řekla,že dítě spí,tak až se probudí.
Nechtěla jsem přikrmovat,ale oni hned od začátku sami přikrmovali a nutili i mě.Překvapil mě též přístup ke kojení.Dopoledne neměla žádná sestřička čas,protože jsou vizity a ony musí stihnout mít vše ok a odpoledne 13-18 jsou návštěvy a to sestry na pokoje nechodí.Celou dobu jsme byli na pokoji 3 pacientky,pak ještě 2 vozíčky s dětmi,každý den se nahrnulo spousta návštev,to je pak těžké učit se kojit.Vůbec nám to nešlo a propouštěli nás s tím,že prostě po císaři to někdy nevyjde a mám si hned koupit Nutrilon a dát umělou výživu.
Byla jsem strašně nešťastná a teprve doma jsem se za čas vzpamatovala a dětská sestra mi pomohla s kojením,takže již přes 4 měsíce plně kojím.
Strašně těžce se mi žije s těmito zážitky,moje kamarádky mají pěkné prožitky a tvrdí,že na to špatné hned zapomněly a že dítě za to stojí. Mě se stále nedaří zapomenout a při slově porod se mi dělá na zvracení.Samozřejmě,že dítě za to stálo,ale mě se spíše jedná o to druhé,které až jednou přijde budu 9 měsíců stresovat jak se budu porodu bát. Bohužel na všechny brněnské porodnice jsem slyšela stížnosti,takže nevím co budu dělat.Je jasné,že pokud nejsou komplikace,tak je každý personál milý,ale pokud není vše rychlé jak si představují,tak se snaží to všemožně urychlit. Ale někdy to nejde a maminky za to rozhodně nemůžou!
Přístup sester a personálu mě tedy v této vyhlášené brněnské porodnici velmi nemile překvapil,i když je mi jasné,že na nadstandartu by bylo chování jiné.
Předchozí