| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Ahoj holky, už netuším co dělat, komu se svěřit a už vůbec není nikdo v tomto státě kdo by mi poradil co a jak dělat dál... Abych to vzala od začátku. Pracovala jsem pod jednou firmou, která má u nás v republice pouze pobočku a hlavní sídlo má na Slovensku. Vše vypadalo slibně až do doby než jsem loňský roku otěhotněla... nastaly však komplikace a já skončila v nemocnici. Skončila jsem s rizikovým těhotenstvím na nemocenské, to že na mě bylo pomalu pliváno jak jsem si to mohla vůbec dovolit otěhotnět atd. atd. jsem ještě nevěděla, že to není to nejhorší co mě mohlo potkat... Měsíce plynuly, nemocenská mi stále chodila, ale byla mi vyplácena ze slovenské sociální pojišťovny. Mě na tom nepřišlo nic divného až do doby než se mi ve schránce objevil dopis ze sociální pojišťovny ze slovenska... kde stálo, že zahájují řízení v pozastavení vyplácení mé nemocenské a přeplatku, který vznikl po celou dobu mého vyplácení a to prý z důvodu, že můj zaměstavatel na Slovensku nedoložil nějaký formulář, který má být u zahraničních zaměstanců atd. a že když bude doložit tak mi nemocenskou zpětně vyplatí a budu pokračovat dál. Tak sem ponadávala, jak na něco takového mohli zapomenout a v domění že se teda "nějaký" formulář vyplní a pošlu a bude vše v naprostém pořádku jsem si mohla jen myslet... Dopis jsem zaslala účetní na slovensko, kde mi odepsala, že se to taky dozvěděla a že to bude řešit. Za dva dny se mi ozvala znovu, že na sociálce ji nebyli schopni říct co a jak má dělat jen ji bylo řečeno že něco platí špatně a ať se obrátí na hlavní ústřednu sociálky v Bratislavě. Od te doby se nic nedělo a mě samozřejmě už nemocenská nedorazila... takže jsem se šla sama poptat k nám na sociálku, vylíčila jsem tam paní co a jak a co se děje, a díky tomu že jsem narazila na velmi příjemnou paní tak mi zašla vše vysvětlovat jak se věci mají podle toho co jsem ji řekla a jak to stálo v tom dopise a já šla jen do kolen a slzy se mi hrnuly do očí... Nešlo jen o nějaký formulář, ale tím že jsem pracovala pod zahraniční firmou, ale pouze jen v ČR, ne u nich na Slovensku, tak můj drahý zaměstavatel měl veškeré odvody na mě posílat k nám do republiky. Takže jsem měla být přihlášena na sociálce tady a tady taky měli posílat peníze... jenomže to 6 let!!!!! dělali celou dobu špatně a co nám bylo největší záhadou, tak za tu celou dobu tam u nich nikdo nepřišel na to že to dělají špatně... jenomže aby to nebylo tak snadné, tak oni jako firma musejí požádat o přeplatek za tu celou dobu co to platili špatně, aby jim ho vyplatili a tady mě musejí zase zpětně přihlásit a vše doplatit... ale jak dlouho tady toto bude trvat už mi nikdo neřekne, já jsem bez peněz a to mám zítra nastupovat na mateřskou, kterou samozřejmě asi nemám už komu poslat a můžu si ji dát leda do šuplíku a budu opět bez peněz... Ale za co máme žít, že musím všechno poplatit to už nikoho nezajímá a nikdo vám nepomůže ani neporadí a my se můžeme jít tak leda pást a jít bydlet pod most... Proto jsem se chtěla zeptat, jestli s tím nemá z vás někdo nějakou zkušenost, nnebo někdo ve vašem okolí, že by mi poradil jestli můžu něco dělat, nějak proti tomu bojovat, vymáhat to třeba na firmě nebo já už nevím... a bude mi vůbec ta nemocenská s mateřskou vyplácena zpětně až se to dořeší....?????

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 3-2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.