Takhle - když přijedeme k rodině na návštěvu, tak dítě samozřejmě nikdy jiný fyzicky netrestá, to je naše věc, ať s ním uděláme pořádek. Ale třeba malý býval od školky o prázdninách u babiček, bydlí hodně daleko od nás, tak týden i dva a pak samozřejmě bylo na prarodičích jak si nastaví ty hranice, v žádném případě nemá smysl si stěžovat na dítě (kor malé dítě) do telefonu. Dostal opravdu vyjímečně (rozhodně míň pohlavků než od svý mámy já
), ale když třeba opakovaně neposlechl a babičce ujely nervy a dostal jednu po zadku, tak jsem to fakt neřešila, holt já bych mu asi lupla taky. A beru to tak, že tu pravomoc ti prarodiče k tomu měli. Kdybych jim nedůvěřovala a myslela si, že ho budou trestat nějak nadměrně, tak bych jim ho holt nesvěřila.
A k druhé části otázky, stalo se mi to jen jednou, že jsem plácla po zadku synovce, který si něco hodně vztekle vynucoval a sestra s tím problém neměla, jinak to nedělám. Párkrát jsem na hřišti srovnala cizí nevychované dítě, když se k tomu jeho máma neměla (třeba že na mě a batole házel písek), ale jen slovně