Přidat odpověď
Nechci vypadat za hysterku, jen mi to spíš lehce vrtá hlavou, tak mě napadlo, jestli někdo neměl podobnou zkušenost. Jde mi o syna. Je mu 3,5roku a vím že je ještě malý na to po něm chtít nějaké extra výkony.Jde mi o to, že syn není schopen si některé věci zapamatovat. Příklad-jak se jmenuje babička? Nevím!! Tohle je babička Petra a tohle babička Lenka. Jak se jmenuje babička? .....Nevím!!!... Můžete u něj sedět půl hodiny a opakovat mu to pořád dokola a on Vám stejně řekne nevím, nebo se teda zamyslí a pak s výrazem "jen to tipuju a vůbec nevím jak to je" teda jedno jméno řekne a někdy se trefí někdy ne.. Navíc tohle se stejnou věcí s ním řešíte třeba 3x do týdne a on si to stejně není schopen zapamatovat. Nejdřív jsem si myslela že si ze mě dělá srandu, nebo prostě trucuje, ale on je fakt v pasti a neví. Teď to máme kvůli barvám. Není schopen si zapamatovat která je modrá a která zelená. Rozezná je od sebe, že jsou to jiné barvy (už jsme to několikrát zkoušeli, jestli třeba není barvoslepý) ale prostě si není schopen zapamatovat která je která. Ale nejhorší je, že mu řeknete-tyhle tepláky máš zelené jako travička. Jakou mají teda ty tepláky barvu??......nevím!!! Navíc si to už začíná uvědomovat, takže když se ho zeptáte na něco co neví tak nahodí zoufalý výraz, protože je z toho sám špatný. I když to uděláme v rámci hry...atd. Zapamatovat si básničku nebo jen jeden verš (na velikonoce aby řekl Hody, hody doprovody-nereálné) tak to je už naprosto neřešitelná záležitost. Nechci aby to vypadalo, že na něj nějak tlačíme...to spíš naopak. Jen jsme si právě všimli, že není schopen si někdy zapamatovat i naprostou banalitu, jen tak aby ji po nás zopakoval. Navíc můj bráška je disgrafik . Jen mě napadlo jestli by někdo neměl třeba tip na to jak na něj. Nebo jestli se takhle nemůžu projevovat právě nějaká porucha učení. Vím že je ještě malý na nějaké vyšetření a diagnozy, ale spíš, že bych si mohla včas nastudovat jak na něj, aby se mu věci lépe pamatovaly a lépe učili. Nechci aby si připadal např. ve školce že je hloupý nebo tak něco.Pardon za ten elaborát, zkoušela jsem zkrátit ale víc už to nejde...
Předchozí