Přidat odpověď
Já bych řekla, že máš pravdu. Jestli jsi sledovala Pohled do zákulisí-tedy film o filmu - tak tam autor Julian Fellowes vysvětloval, že pro paní Veru Batesovou nebylo ani tak hrozné, že ji manžel opustil, ale to, že si našel jinou ženu-Annu a ještě s ní byl s ní šťastný a chtěl si ji vzít za ženu. Když jí nevyšel plán s prodáním skandálu do novin, tak se asi rozhodla pomstít se mu tím, že spáchá sebevraždu a narafičí to tak, aby to vypadalo, že ji zabil on....jo jo, tato minisérie mě celou úplně pohltila, a to se mi nestalo už ani nepamatuji. Je to melodrama, možná červená knihovna, ale na velmi vysoké úrovni. A už vůbec se to nedá srovnávat se všemi těmi seriály,které nám televize servírují,kde se vlastně o ničem nehraje a děj se neustále uměle natahuje..kromě toho, je zvláště v druhé sérii vidět, jak se změnil svět během a po první světové válce, jak většina toho, co platilo dřív, najednou pozbylo smyslu a naopak spoustu nového se objevilo. Třetí série se zase zpomalí, obsáhne jenom 20měsíců, tak snad bude mít volnejší tempo a obrátí se pozornost zase k chrakterům hlavních postav..celé je to dokonale zkomponované-herci,kostými,hudba,prostředí-,že to musí každého pohladit po duši. V dnešní době, kdy skoro v každém filmu je sousty nahoty, sexu, vulgarity, násilí a každý říká, co si myslí, je příjemné slyšet jako nejhrubší slovo "zatraceně", nejvíc odhalená těla Anny a Batese v posteli přikryté skoro až k hlavě a vyjadřování citů a myšlenek pouze výrazem obličeje, žádnými velkými, rozmáchlými gesty...jenom mi v českém dabingu dost vadí hlas Davida Švehlíka jako Matthewa. I když ho mám ráda a i jako chlap se mi líbí, v tomto případě má takový asexuální hlas a prostě na originální hlas Dana Stevense nemá.
Předchozí