No tak já myslím, že ve všem je dobrá "zlatá střední cesta"....3,5 hodiny týdně na hry pro 8- mi leté dítě mi zlatá střední cesta připadá.
Jinak Bill Gates prý trávil od dětství u pc téměř všechen volný čas a díky tomu se vypracova tam, kam se vypracoval. věřím, že spousta chytrých dětí, které tráví od dětství u pc hodně času, má pak velkou šanci stát se úspěšnými ajťáky. I když syn je hodně nadaný a má nadprůměrně vyvinuté logické myšlení, čili docela předpoklady proto, aby jednou skončil jako ajťák, rozhodně bychom to s manželem neviděli jako nějakou "výhru"
. Myslím, že je spousta zajímavějších profesí, kde se inteligentní kluk může dobře uplatnit
. Samozřejmě, pokud se jednou ajťákem stane, je to jeho věc, rozhodně to ale od nijak podporovat nebudem.
No a pak je tu ještě jedna věc, na kterou se dost často zapomíná, a to je to, že to dlouhé sezení u počítače dst likviduje páteř a oči. Má to potom vliv na špatné držení těla, dýchání (což se pak může projevit častějšími záněty dých. cest), navíc počítačové záření taky není moc ok.