Dobrý den, již několikrát jsem zde dostala radu, tak se na vás obracím opět
Mám syna 6 let s vývojovou dysfázií. K tomu se pojí i horší motorika i grafomotorika. Syna netěší absolutně žádný sport, nerad si skládá stavebnice, nerad maluje, nerad si hraj s auty. Nejraději by seděl u PC. Nehraj žádné bojovky, hraje logické hry. Samozřejmě, že mu čas u PC omezuji a doslova ho "nutím" do jiných aktivit. Milostivě si s námi zahraje pexeso, žolíky, dostihy, logické deskové hry. Občas " z donucení" něco namaluje, vyplní nějaký úkol v sešitech pro předškoláky (Šimonovy listy). Ale je to všechno na sílu. pořád se ptá: "až to dodělám, budu moct na PC?" Snažím se mu vysvětlovat, že PC není celý svět, zkoušela jsem i zakazovat..
On udělá, co mu řeknu, povinně si pohraje s ščm mu řeknu, a pak jen tak bloumá po domě. Zapojuji ho do vaření, vymýšlím fakt všechno možný.
Když je u kamarádů, nebo oni u nás, pohrají si pěkně, sice mají tendence hrát PC, ale to je tabu, takže si hrají "normálně".
Napadá někoho jak ho namotivovat? Do školky chodí na celý den, tam se do aktivit zapojuje...