Přidat odpověď
Ahoj, já se živím jako chůva. Při první schůzce klientům předkládám portfolio, ve kterém mám kromě CV a různých certifikátů (první pomoc u dětí, kvalifikační kurz atd.)také aktuální výpis z rejstříku trestů, potvrzení o psychické a fyzické způsobilosti pro práci s dětmi, fotodokumentaci své dosavadní práce s dětmi včetně ukázek výtvarných prací s dětmi a samozřejmě reference z předchozích rodin. Při práci na ŽL je naprostou samozřejmostí smlouva a pojištění profesní odpovědnosti. Jinak záleží na každém jak moc mu záleží na kvalifikaci chůvy, někomu stačí dostatek praxe, ale při péči o děti mladší tří let by měla být příslušná zákonná kvalifikace a živnostenské oprávnění pro péči o děti do tří let v denním režimu, což je vázaná živnost a nemůže ji vykonávat každý.
Jinak u mně to většinou probíhá tak, že si s rodinou po první konzultační schůzce domluvím nejméně dvě další, během kterých se za přítomnosti rodičů nenásilně poznávám s dítětem nebo dětmi, třeba s nimi jdu na hřiště a začnu se jim věnovat atd. přitom zjistíme jak na mně dítě reaguje a podle toho se většinou rodiče rozhodnou.
Předchozí