Přidat odpověď
Mišel a jak, jste každá jiná, každá jste ve svém životě šťastná a to je v pořádku. Já jsem stará matka, ale kdyby příroda dala, měla bych ditě o 10 let dřív tak v 27-28 letech, a to už většiny mých vrstevnic děti měla, tenkrát byly doba mladších matek. Osud chtěl jinak, dítě příšlo o 10 let později jako adopčátko.
Je to individuální, v 18 jsem byla "telátko" a na dítě bych neměla. V těch 37 jsem asi byla úzkostlivější než mladé matky, ale nehroutila jsem se.
A jak je to se vzděláním? Díky tomu, že mám vzdělání, mám práci s takovou flexibilitou, že jsem se mohla synovi dost věnovat i při práci na plný úvazek. Dneska se vzdělání hodí, víc než když jsem studovala já. Právě pro tu větší flexibilitu. Nejde o peníze, vilu, drahá auta a značkové hadry, na to já kašlu a nemám to. Jde o to aby člověku nehrozily existenční potíže. A spoléhat, že rodinu uživí chlap sám (dlouhodobě, ne jen dobu MD a RD), je docela rizikové. A aby bylo jasno, mít vzdělání neznamená mít papír o škole a platí i to, že řada řemesel má stále zlaté dno.
Předchozí