Jen bych se ráda vyjádřila k větě "na nadstandartu by to bylo jiné". Já si nadstandart celou dobu platila, protože jsem měla strach, jak budu své první dítě po porodu zvládat a představa dalších 2 plačících dětí v pokoji mně nelákala. Kdybych věděla, co mi přinese nadstandart, šla bych na 3lůžák a ušetřila bych.
1. Taky byl problém se na nadstandart dostat, nevím proč je blokují, jestli má personál tolik známých rodiček, ale vím, že pokoj vedle mne byl 2 dny volný než tam šla maminka. Zvláštní způsob k získávání financí..
2. Tím, že jsem byla na nadstandartu, jsem byla jaksi "odstrčena", a to od všeho. Tzn. pokud jsem nevylezla z pokoje a nevyhledala sestru, mimo přípravy na vizitu a vizitu a nutných odběrů se nikdy nepřišla žádná sestra podívat, jestli vůbec "žijeme".
3. Kojení nikdo nesledoval, poprvé jsem měla dítě přiložené až 5 hodin po porodu (byla nalokaná vody, dřív nechtěla) a měly jsme štěstí, že malá prso neodmítala. Sestra, když uviděla, že se přisála, řekla mi, že nemám mít malou položenou na očistkové podložce a odešla. Nikdo nekontroloval zda mi nastoupilo mlíko, v jakém množství. Vše jen podle čárek v soupise kojení a stoliček. Kdybych si tam čmárala co chci, nikdo by nic nevěděl..
4. Nadstandart 1000 Kč/den spočívá v tom, že máte svůj pokoj s koupelnou a wc. Nečekala bych však, že díky špatně namontovaným oknům budeme v srpnu v noci mrznout a malou mi budou muset ve 4 ráno zmrzlou balit do kožíšků:(
Tolik jen k tomu, aby si někdo nemyslel, že pořízením nadstandartu snad získáváte i nadstandartní péči....
Předchozí