Přidat názor k porodnici Nemocnice
Ráda bych doporucila těm, kteří se rozhodují, ve které nemocnici rodit, porodnici v Litomyšli. Mé zkušenosti byly od samotného začátku pouze pozitivní. Sama jsem nemocnici navštívila měsíc pře porodem a perzovál mi velmi ochotně vše ukázal a vysvětlil. Přístup sestřiček a lékařů včetně nádherných, nových a moderních prostor mě příjemně překvapil.
Také samotný porod probíhal v mém případě dobře za neustálého dozoru sestřiček a lékařů. Rodila jsem na porodním lůžku a využila jsem možnosti epidurální analgezie, která v Litomyšli patří k nadstandardním službám. Je to poměrně drahá záležizost a její provedení je omezeno různými okolnostmi. Analgetikum zavádějí lékaři z oddělení ARO. Může nastat případ, kdy se lékař z nějakého vážného důvodu nemůže dostavit a zavedení epidurálu není možné. K lokálnímu znecitlivení se váží i další rizika, na která jsem byla upozorněna. Přesto jsem této možnosti využila, protože velmi spatně snáším bolest a byla jsem se svou volbou velmi spokojená. Účinnost znecitlivení byla v mém případě 3 hodiny, kdy jsem kontrakce a bolest cítila velmi slabě. Samotný porod proběhl už bez umrtvení, abych mohla lépe cítit stahy a dobře spolupracovat při porodu. Po porodu jsem dostala další dávku analgetika a tak i následné šití probíhalo bez větších bolestí. Jsem přesvědčena, že v budoucnosti, kdy možnost lokálního znecitlivení bude více využívána, bude její aplikace jednodušší.
Vybavení nemocnice, standardních pokojů, společných místností i nadstandardních pokojů (lednička, rychlovarná konvice, mikrovlnná trouba, televize, atd.) je nové a velmi pohodlné. Také přístup sestřiček, lékařů a dalšího personálu je velmi pozorný a vstřícný. Opravdu vás potěší, když se za vámi sestřička několikrát za den podívá a zeptá se, zda je vše v pořádku a zda něco nepotřebujete. Proto bych velmi ráda poděkovala všem sestřičkám a lékařům, speciálně panu primaři Hroudnému, panu doktorovi Machovi a Jozsovi za jejich ochotu a přístup k pacientům. Díky nim budu na narození své dcery Emmy velmi ráda vzpomínat.
Zita a Emma Stodolová
Předchozí