když to máš fakt různý, na mě působí dobře zelená (od jemné pastelové přes výrazně trávovou po tmavou lesní), jeví se mi jako harmonická, uklidňující. Mého muže by z ní kleplo - zelená je pro něj vojna a hotovo
, stejně tak hnědá, pro mě je to "čokoládová" barva, pro mého muže jaksi ehm, exkrementová
. On by mohl černobílé kombinace, nejlépe pruhy či spirály, z toho já dostávám skoro epileptické záchvaty.... Ale kdysi mi třeba řekl, že "když ti udělá radost jedna zeď na růžovo, tak si ji někde natři"
a já jsem zvolila zeď v obýváku, kde jsou knihovny a pracovní stůl z březového dřeva a barva pochopitelně nebyla růžová ale cihlově červená (hm, chlapský vnímání odstínů), naznal že se mu to takhle líbí a za 5 let neprojevil touhu to změnit. Modrou (světlou, jemnou) jsem dala do pokojíčku dětem, a přesně jak tu někdo psal - v pokoji kam málo svítí slunce je to prostě studené, navíc máme shodou okolností modrý koberec (marně už několik let chci jeho výměnu), takže pokoj připomíná akvárko :-(, letos se stěhujem a domluvili jsme se s nájemníkem že koberec vyhodíme a koupíme nějaký světlý (krémový či tak něco) a on si natře stěny sám, počítám že ten pokoj bude vypadat mnohem, mnohem líp když bude v teplých barvách.