| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Monty,

tak pokud je to skutečně zásadní (pro mne typu týrání, ten nevěstinec, nevěra apod.), tak bych s takovým člověkem nemohla dost dobře existovat.

Naštěstí takových zásadních věcí není moc a výběrem kompatibilního partnera člověk ještě o něco zúží pravděpodobnost jejich výskytu (např. vadily-li by mi nevěry, tak si nebudu nic začínat s člověkem, o kterém dopředu vím, že je sukničkář. Což samozřejmě úplně neeliminuje riziko, že mi nevěrný bude, ale vyberu-li si vědomě sukničkáře, tak to riziko hraničí téměř s jistotou).

U toho "stokrát nic" si myslím, že je potřeba si uvědomit, že moje přání je jedna věc, a povinnost toho druhého se mu 100% přizpůsobit věc druhá. Také dělám určité věci, které jsou z partnerova pohledu nepříjemné, ale přestat je dělat by pro mě znamenalo příliš velkou námahu, takže úplně je eliminovat se mi nechce. A totéž platí i pro partnera.

Takže ano, v našem soužití je spousta věcí (drobných, nikoli zásadních), které jeden nebo druhý děláme, víme, že to tomu druhému vadí, ale neumíme nebo nechceme je přestat dělat.

Je blbost vykládat někomu, že mu to "nemá vadit", když mu to vadí, stejně jako dost dobře nejde uvažovat stylem "jemu to vadí, tak toho okamžitě nechám".

A tady právě přichází ta část, co už není ani tak o štěstí (i když o štěstí je, že jsi našla partnera ochotného komunikovat nebo naučit se komunikovat na stejné vlně), protože je potřeba to nějak vybalancovat tak, aby ten, co to dělá, se aspoň trochu pokusil partnerovi vyhovět, a ten partner se zase smířil s tím, že úplně dokonalé to nebude nikdy, a považoval za úspěch i dílčí "splnění" nebo i snahu.

Není-li ale snaha vůbec žádná, pak je na místě razantnější postup - buď třeba to zvýšení hlasu, nebo to, čemu se v RaR říká "přirozené důsledky" - "byla na tobě řada umýt nádobí od oběda, neudělal jsi to, ač jsi to slíbil, takže na lince není místo a já nemůžu začít vařit večeři, dokud to nebude hotové. Prosím, jdi a udělej to, večeře bude o to později."

Od obou to samozřejmě vyžaduje značnou dávku tolerance (aby skousli, že nebude vždy po jejich nebo to nebude na 100%) a vstřícnosti (aby byli občas ochotní udělat i něco, do čeho se jim strašně nechce).

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 6-4= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.