Přidat odpověď
Tak já pohanku používám hodně. Místo nudlí do polévky, míchám s rýží do rizeta, do masových karbenátků, zahustit bramboračku, .... jako přílohu.
Uvařit 5min a nechat dojít, neslévat - dodržovat poměr vody, aby se voda vyvařila a vstřebala, jinak přijdete o cenné látky.
Pohankové knedlíky - uvařit pohanku dle návodu, osolit, nechat vychladnout, přidat polohrubou mouku, tak aby se daly tvarovat šišky/knedlíky. A vařím v parním hrnci dle velikosti, asi 10min
Pohanková sladká kaše - uvařit pohanku (my máme rádi sypkou, pro kamarádku pohanku rozvařím/rozmixuju), nesolit. V 2. hrnci rozvařím jablka s rozinkami (brusinkami) a skořicí, smíchám, osladím sladem, posypu opraženými semínky nebo oříšky.
Ale pozor - pohanka zahřívá, proto se jí hlavně v zimě, určitě ne v parném létě. V létě se vymění za jáhly, bulgur.
Dobrou chuť
Předchozí