a barvu určitě umíchanou hotovou, koupit si přesný odstín. Taky jsem nerozhodná a "trpím" při nutnosti se rozhodnout ve velkém šíři výběru, nicméně jak je zelená skvělá tak taky může být hodně hnusná když se nepovede (taková ta svítivá, "plastově" vypadající v kuchyni vymalovaná na všech 4 stěnách dělá šílený dojem). Takže bych si ujasnila jestli chci průsvitnou lípovou, jasnou trávovou, khaki olivovou nebo tmavou lesní, či stříbřitě lišejníkovou nebo ostrou jako mají jablka Golden Delicious....
Ložnici jsem viděla ve fialkové (jednu v levandulové a jednu v purpurové) a byla to paráda, nicméně u nás by to třeba muž nezkousnul
, to spíš akvamarínová (ale nesmí to být studeně působící pokoj, to zas spíš okrovo-písková). Viděla jsem jídelnu ve smaragdově modré s tmavě hnědým dřevěným (masivním) nábytkem, nejdřív to pro mě byl šok, pak se mi to velmi líbilo.
Chodbu bych vymalovala (nebo možná spíš zvolila tapetu - ta je odolnější proti otěru) buď na jedné straně (kde je míň dveří), nebo pokud chceš rozbít dlouhou chodbu tak dát barvu jen do střední části a tím ji jakoby "rozzónovat". Případně místo stěn natřít strop - žlutá (žlutozelená) či ta okrová... a stěny nechat (pokud tam jsou dveře a nábytek a zrcadla tak ať se to netluče)