| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Podle mě se srovnává nesrovnatelné. Mám-li se hůř nebo líp než někdo jiný je čistě subjektivní pocit. Nároky na ženy jsou větší, o tom určitě pochyb není.

Docela mě zaujalo, že spousta diskutujících si myslí, že nároky jsou nějak osobně nastavitelné. Částečně asi ano (je-li člověk perfekcionista), ale velkou části ne.

Mám-li mít stejný standart jako babička (mít kde bydlet, pracovat - nemyslím kariéru zahraničního managera, myslím normální práci na obživu), musím šlapat do pedálů mnohem víc. Zatímco babičce stačilo základní vzdělání, aby měla 8-hodinovou práci, mi to rozhodně stačit nebude. Ono to vypadá, že mi stačit nebude ani vzdělání mnohem vyšší. Stejně tak bydlení mi nikdo neobstará.

Co se týče nároků na vzhled - naše babička třeba během kojení pozbyla chrup (i to někdo zmiňoval v diskuzi), neumím si představit, jak by reagovalo okolí, kdybych byla bez zubů. Neumím si představit, že jdu na výběrové řízení bez zubů a s šedivými vlasy.

Další věc je, že co se týká manželství a mateřství jsou nároky obtížně odhadnutelné. Je obtížně vymyslet životní strategii, podmínky pro cokoliv se mění hrozně rychle.

Dá se asi říct, že dobře zvládnutelné nároky života = pocit uspokojení, pocit štestí, dobrý pocit ze života a zřejmě tak to myslel i autor, se kterým Placatka slyšela rozhovor.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 7+2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.