Přidat odpověď
7krásko,
uvědomuješ si, že všechny ty důvody, cos uvedla, jsou velmi "studeně" racionální - takové "z nouze Franta dobrej"?
Jen si to přečti "protoze mu tikaji hodiny, protoze nema cas nikoho hledat, protoze je rad, ze zrovna tenhle partner je bezdetny ve strednim veku ".
Ale existuje přece i spousta dalších variant - třeba že je ti s tím člověkem lépe než samotné, i když samotné je ti moc dobře. Třeba. A to "proč" se opravdu v takovém případě nedá definovat tak jednoduše - proč se zamiluješ do Karla, když Pepa, co je v mnoha ohledech třeba lepší - šikovnější, svalnatější, výmluvnější - ti nic neříká, nezajiskří to?
Re Monty a kamzík - já si myslím, že než poradit, aby s ním skončila, by bylo lepší začít s ním komunikovat a vymezit svoje požadavky, případně mu říct, co se mi nelíbí, ale hlavně to dělat NA ROVINU, bez těch podivných náznaků a doufání, "že mu to dojde, protože každému normálnímu člověku to přece dojít musí", a BEZ OBAV, že když mu to řeknu, tak se mu tím zprotivím a on se se mnou rozejde. Protože má-li to partnerství vydržet, tak se ti lidi nesmí bát (respektive se chovat tak, aby se ten druhý bál) říkat si vzájemně to, co si myslí.
Já nevím (a nevíme nikdo, a asi se to nedovíme, protože Monty to úmyslně nikdy neřekne natvrdo), CO PŘESNĚ jí Kamzík řekl ohledně prsaté blondýny, ale přijmeme-li verzi, že jí řekl, že to s ní zatím vydrží, ale jakmile se objeví nějaká prsatá blondýna, tak za sebe neručí, tak si umím představit, že žena vědomá si své hodnoty by se naštvala a řekla by mu něco ve stylu "OK, jestli si nejsi jistý, tak já si zas jsem docela jistá, že úloha "z nouze Monty dobrá, když není nic jiného po ruce, aspoň mi ta doba čekání na PB rychlejc uběhne" není zrovna to, co bych si představovala, takže pokud chceš čekat na PB, tak já ti to zpříjemňovat nehodlám, sbal si saky paky a nazdar bazar.
To s tím rozejitím mám jinak, protože to nemám položené tak, že by člověk musel za každou cenu někoho mít, a když mi s někým (s kým nemám společnou minulost a děti, tam by stálo za to se posnažit o něco víc) není lépe než bez něho, tak bych asi vůbec nemyslela na to, že "bohuzel budu muset hledat nekoho noveho", proboha proč?
Předchozí